FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Titlul programului : “Dezvoltarea economiei sociale”
Axa Prioritară 6: “Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul Major de Intervenţie 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale"

„Primul pas către economia socială”

POSDRU/173/6.1/S/148837

Perioada de desfășurare a proiectului este de 6 luni, respectiv 05.01.2015 – 31.12.2015
Valoarea totală: 6.280.727,19l ei
Asistența financiară nerambursabilă: 6.154.660,32 lei
Contribuție proprie: 126.066,87 lei

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea economiei sociale prin crearea a 5 intreprinderi sociale, în vederea integrarii si reintegrarii pe piata muncii a persoanelor care provin din grupuri vulnerabile. Ca instrument specific de lucru, si inovator in domeniul economiei sociale, va fi folosita tehnica incubatoarelor de afaceri cu scopul de a crea sinergie si efecte multiplicatoare in utilizarea resurselor. Rezultatul proiectului este dezvoltarea economiei sociale din Regiunile de Dezvoltare Sud-Est si Sud -Muntenia, si integrarea sociala a 26 de persoane din categorii vulnerabile (68,42% din cele 38 de locuri de munca nou create), locul de munca fiind principalul factor de integrare sociala.

OS1- Infiintarea , dezvoltarea, consolidarea capacitatii, sustinerea si promovarea a 5 Structuri de economie sociala (4 in mediul rural si 1 in mediul urban) dezvoltate de grupurile vulnerabile, ca instrument flexibil si durabil pentru dezvoltarea economica si crearea de bunastare si de locuri de munca la nivel interregional ;
OS2- Angajarea in cadrul noilor SES a 38 de persoane din care 26 persoane apartinand grupurilor vulnerabile;
OS3- informarea a 300 de persoane in vederea promovarii economiei sociale si a activitatilor din cadrul proiectului.
OS4- identificarea si selectarea a 300 persoane care sa participe la subactivitatea A4.2 ‘‘Informare’’;
OS5-Oferirea de servicii de informare si consiliere profesionala pentru 100 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile in vederea facilitarii accesului pe piata fortei de munca. Prin realizarea acestui obiectiv specific proiectul urmareste consolidarea capacitatilor, competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru grupurile vulnerabile;
OS6- Instruirea si formarea profesionala a 20 de persoane in cadrul cursului “Antreprenor in economia sociala” in vederea dobandirii de competente, aptitudini si deprinderi care sa-i ajute in dezvoltarea de intreprinderi sociale ;
OS7- Certificarea a minim 16 persoane;
OS8 – Instruirea si formarea profesionala a 20 persoane apartinand grupurilor vulnerabile in cadrul cursului “Operator introducere, validare si prelucrare date” in vederea dobandirii de competente TIC;
OS9- Certificarea a minim 16 de persoane;
OS10-Oferirea de asistenta si consultanta antreprenoriala pentru 20 persoane apartinand grupurilor vulnerabile in vederea dezvoltarii de competente antreprenoriale;
OS11- Oferirea de expertiza tehnica privind demararea si dezvoltarea unei afaceri pentru persoanele interesate de dezvoltarea propriilor afaceri;
OS12-Promovarea unui stil de viata sanatos prin 3 evenimente la care vor participa 60 persoane apartinand grupurilor vulnerabile in cadrul carora se va pune accentual pe prezentarea principalelor cauze care genereaza bolile de care sufera persoanele astazi:consumul excesiv de grasimi, de alcool si fumatul;
OS13-Promovarea economiei sociale prin organizarea a 3 evenimente la nivel national cu participarea a minim 60 persoane apartinand grupurilor vulnerabile ca instrument flexibil si durabil pentru dezvoltarea economica si crearea de bunastare si de locuri de munca la nivel national;
OS14 - Realizarea unui studiu in vederea analizarii modalitatilor concrete de crestere a nivelului de integrare a structurilor de economie sociala cu scopul de crestere a eficientei si competitivitatii.
OS15: Promovarea rezultatelor proiectului in vederea multiplicarii de Structuri ale Economiei Sociale si dezvoltarea economiei sociale

Indicatori

Numărul structurilor economiei sociale înfiinţate 5
Număr de persoane care beneficiază de orientare/consiliere – economie socială 100